2. august 2011

Vlissingen (Nederland)

22. - 26. juli


En dagsetappe med flott seilvind og medstrøm førte oss raskt opp til neste havn i Nederland.


Det startet med overraskende hissig sjø men roet seg og seilforholdene ble optimale (selv om vi lå godt på skrå).
Innløpet mot Vlissingen er meget trafikkert så vi må holde oss på utsiden av bøyene hvor skipstrafikken kjører. Litt spesielt for oss da det normalt betyr grunt farvann, men her er det altså påkrevd.

Vi hadde lest om havnen før avgang men ble noe overrasket da vi så en 10 meter høy murvegg på hver side av en 6 meters åpning (altså EN meter klaring på hver side av båten) Innløpet var ca 20 meter langt og en betongkloss for å kontrollere vannstanden medfører at man ikke kan gå inn på lavvann. Vi hadde beregnet å kunne gå inn litt senere enn faktisk ankomst før det ble for grunt for innkjøring.

Med enorme vegger, en meget smal og lang innkjøring og vannstand som vi var litt usikre på ble det en nervepirrende innkjøring til havnen. Havneverten åpnet to gangbruer over innkjøringen og vi fikk tildelt en flott plass :-)


Overraskelsen (og gleden) ble stor når vi fikk se at hele havnen var omringet av et stort tivoli. Mathea tok helt av og kunne ikke vente med å komme i land. I tillegg til tivoliet er det et pirat- og aktivitetshus ved havnen som har aktiviteter for barna. Altså ingen problemer å underholde de små noen dager fremover...


Det ble tivoli og testing av de fleste barne-karusellene den første dagen. Dyrt med verdt hver krone :-)
Også de andre dagene måtte enkelte av dem testes ut i ny og ne...
Nok en kald og grå dag gikk Susan og Mathea på pirathuset noen timer hvor det var mange spennende utstillinger og aktiviteter for barn. Vi møttes på pirat-restauranten og spiste en helt grei middag til slutt.


Vlissingen er veldig koselig med små flotte bygninger, trange gater og en veldig hyggelig atmosfære. Tydeligvis et feriemål hvor de fleste tar dagene med ro. Fikk shoppet litt i bra utvalg av kles- og sko-butikker før vi forlot stedet.


Det var meldt mye gråvær noen dager så vi tok buss til et badeland noen km unna. Det var en fin busstur hvor vi så fin natur og mange dyr (mye hester). Badelandet lå inne på et feriesenter og var fint nok i seg selv. Ulempen var kanskje været men det var så mye mennesker at man måtte ut for å skifte mening. Det var plass i bassenget men Martin ble stående helt stille med Tobias på armen for ikke å bli slått til av alle andre.
Barnebassenget var noe bedre og med egen sklie så det ble til stor glede for dem begge etter hvert.

Det var i tillegg en flott lekeplass samt trampoliner til leie like ved bussholdeplassen så en times venting var ikke noe problem før turen gikk hjemover...


 Mathea var ikke fornøyd med å reise videre men tivoliet pakket sammen et par dager før så det var ikke alt for mye av moroa igjen likevel...
1 kommentar:

Helene sa...

Den innkjøringen så IKKE festlig ut!! Flott at det ble artig med tivoli og greier etterpå da så alle fikk slappet av og kost seg litt!