2. august 2011

Oostende (Belgia)

20. - 22. juli


Seilas på 1,5 døgn gikk flott forbi Dover og det trangeste av Engelske kanal. Litt utfordringer med strømninger med vi var heldige og traff bra. Startet med 12 timer flott seilas før vinden løynet og det ble motor gjennom natten. Noe vind igjen dagen etter men motoren måtte jobbe litt også her før vi kom i mål. 


Utenfor Belgia er det mengder med sandbanker og utvalgte kanaler man bør holde seg innenfor. Det medfører at også skipene krangler om plassen så en del å passe på i perioder...

Også her freset sjøen enkelte steder når tidevannet var på det sterkeste. Vi så dagen etter flere meter høy sjøsprøyt som stod rett til værs pga sandbanker og strømninger. Var heldigvis ikke ute i det været :-)

Oostende var en overraskende hyggelig by. Havnen var koselig og dermed overfylt av båter, men vi fikk en plass til slutt. En fantastisk flott og lang strand som vi kunne drømme om med de temperaturene vi har hatt den siste perioden. Ellers kom vi på nasjonaldagen så det var liv og røre i hele byen. Egentlig pussig siden vi opplevde nasjonaldagen til Frankrike bare få dager tidligere i forrige havn :-)

Andre dagen spiste vi lunsj på en "brunbule" som hadde stekt kylling som spesialitet. Det var den beste kyllingen vi noensinne har smakt og var helt fantastisk saftig. Drømmer fortsatt om flere av dem enda...

Dro videre to dager etter for å finne en tryggere havn. Det var ventet uvær og havnen i Oostende blir veldig urolig med sjø utenfor.


1 kommentar:

Helene sa...

For ei lita rype med skjørt og en kjekkas med is;)