28. august 2011

Moss via Hamburgsund

23. - 26. august


     


Vi startet med flott seilas og god fart ut fra Skagen. Sjøen var litt krapp men roet seg etter hvert.
Etter noen få timer ble det som forventet vindstille og vi kjørte motor inn til Sveriges kyst og Hamburgsund.


Det var en flott sommerdag som vi nøt med lek og litt ballspill på gresset i deilig sol. Hadde håpet på litt grilling og kos men det var ingen egnede grillplasser. Susan og Mathea tok linefergen til andre siden for å handle falukorv. Utover det tok vi tidlig kvelden med oppstart neste morgen for å sikte mot Moss.

Værutsiktene var usikre med "skiftende bris" og kuling utover dagen. Dette kan skape en del sjø utenfor Oslofjorden så måtte vurdere destinasjon underveis. Vi hadde likevel håpet på greie forhold med veldig god fart den lange etappen. Nok en gang viste værmeldingene feil og det ble stort sett motor hele veien til Moss.


Mormor og morfar stod klare på brygga og tok i mot ei veldig spent jente. Vi hadde ikke fortøyd ferdig før hun var klar for å mønstre av og sove på fast grunn. Hun var umulig å få med tilbake og ble borte de to hele døgnene før hjemreise. Også til stor glede for mormor og morfar, håper vi.


Litt shopping og klargjøring til barnehage etc samt at Susan og Martin fikk en meget nødvendig hårklipp fylte dagene. Vi fikk flere gode måltider ferdig servert og nøt et par late og rolige dager.Første kveld fikk vi hyggelig besøk av Susan sin tidligere kollega, Geir. Det ble rødvin og skravling til mørke timer...Et forventet uvær avgjorde videre avgang slik at vi legger til i hjemmehavn før liten storm.

Ingen kommentarer: