20. august 2011

Vejle


13. – 16. august

Det ble en lengre tur videre til Vejle men ville frem så snart som mulig. Ett av mannskapet gjorde mytteri hvis vi ikke snart kom frem til Legoland ;-) En flott seilas gjennom flere fjorder og trange sund. Hadde fin vind men ble til tider motorkjøring i de svingete fjordene.


 Utpå ettermiddagen seilte vi helt inn i (den lange ) fjorden til Velje. Det var lite ledige plasser og stort sett alt for trangt mellom stolpene til at vi kan legge til. Vi sirkulerte et par ganger for å finne en ledig bås og måtte snu et par ganger når loggen viste under 2m dybde. Alle kart tilsier minimum 2, 8m i hele havnen så vi var trygge på at det egentlig var feil. Bakket inn i en av de få ledige båsene. Den var trang men gikk greit uten fender.

Vi hang likevel fast i noe og var sikker på å ha glemt en fender eller noe. Hjalp lite med full gass på motoren. Manglet et par meter inn til brygga. En ny titt på loggen og vi oppdaget å ha satt oss fast på grunn L

Kom heldigvis løs med litt futt på motoren og så en plass lenger inn i nabobrygga. På vei inn begynte båten igjen å lugge og loggen viste 1,4m (litt feilmarginer men båten stikker 2m).

Alt gikk bra til slutt og vi la oss til på enden av en bryggekant med to stolper som fortøyning. Nå er det gjørme i hele havnen så noen skade er ikke skjedd fra grunnstøtingen…


Vejle viste seg nok et hyggelig sted med veldig fine handlegater og god atmosfære. Et typisk sted der kommunen er engasjert for det var masse engasjement og ressurser for å gjøre området hyggelig.
Dagen etter ankomst var det ”Vejle fjorddager” med aktiviteter i hele området. Vi var bl.a. på teater med ”Rockepiratene” og spiste (dyrt) popcorn. Det var nok litt for høy lyd for Mathea orket ikke hele showet på 1 time.


Været letnet tidligere enn forventet og vi fant ut av busstider til Legoland dagen etter. Noe skyer med sol og små-regn i perioder bør tilsi at parken er noe fremkommelig i ellers alt for lange køer.
Uheldigvis ble Mathea dårlig dagen før men vi ble enige om at paracet og hostesaft får være løsningen. Blir nok ikke mottatt med smil hvis vi utsetter det besøket til senere!
1 kommentar:

Helene sa...

Synd med syke barn, men Legoland hjelper på:)