28. august 2011

Oslo og hjemmehavn!

26. august


Stille før stormen og ikke ett vindpust som hjalp oss siste etappe inn til hjemmehavnen. Likevel flott vær og en deilig siste etappe på sjøen. Vi måtte faktisk gå i kun shorts, noe vi absolutt ikke har vært bortskjemt med den siste perioden.

Et kjært men også vemodig gjensyn med innseilingen til Frognerkilen. Alle var litt spente og samtidig beroliget ved at vi endelig skal ligge stille en god periode.
Uheldigvis var ikke meldingen om vår hjemkomst registrert hos havnesjefen så vår faste plass i Frognerkilen bøyehavn var fortsatt utleid. Det er helt uproblematisk da vi benytter en flott plass på service-brygga inntil videre.Vi ble hjertelig møtt av bestemor, Doris, Helen og Lars. Havnesjefen tok også vennlig mot fortøyningene og ønsket velkommen hjem (vi møtte havnesjefen også en gang på Gran Canaria).


Det ble kaffe og litt sladring før Mathea ville på besøk til bestemor. Også der ble hun borte i 2 døgn før vi måtte få henne hjem til oppstart i barnehagen mandag morgen. Det er meget etterlengtet og var tydeligvis nok til at hun kunne bli med til båten igjen ;-)Vi bor på båten frem til 1. september når leiligheten er ferdig utleid. Det er også dato for Martins oppstart på jobb så dagene frem benyttes til andre forberedelser. Tobias skal ha sine første dager i barnehagen. Det krever sin oppfølging samtidig som båten trenger et ansikts-løft etter en periode med hyppig seiling.


Dekk, skrog, seil og rigg skal alle vaskes og evt. poleres. Et nytt belegg med lenger "skjeggvekst" i vannlinjen må også stusses. Samtidig må vi starte rydding og pakking slik at vi er klare til å flytte om få dager.


Ahhh, skal bli deilig med litt armslag igjen. Barna setter nok pris på egne rom og en seng som står stille når man sover...
Ikke minst å sitte på toalettet uten å konversere med kokken rett ved siden er oppløftende forbedringer :-oDet er hvertfall meget hyggelig å treffe familie og venner. Litt vemodig og med blandede følelser skal vi også melde oss tilbake til hverdagen igjen.


Vi takker alle som har fulgt oss på bloggen og håper det har gitt en liten smak av våre opplevelser gjennom det siste året!


3 kommentarer:

Helene sa...

Utrolig hyggelig å "følge" dere på ferden - men enda bedre å få dere hjem:)Såå koselig å få lov å møte dere på havna:)

Anonym sa...

Tusen takk for at dere tok oss med på denne fantastiske turen. Har fulgt dere underveis med stor glede! Klem fra May Britt

Anonym sa...

Morsomt å følge med på denne bloggen...velkommen hjem :) AR