10. august 2011

Kiel kanalen

6. august

Kiel kanalen, eller 'Nord-Ostsee kanal' som den egentlig heter, er i seg selv ganske ensformig og til tider kjedelig. Den har konstant bredde og dybde (med modifikasjoner) og grønne hauger med trær på sidene. Stort mer er det ikke å se inne fra kanalen...
Den strekker seg 53 Nm (98 km) mellom slusene så deg blir en grei dagsetappe. Ingen strømninger og med rolig vindforhold er det enkelt å beregne farten. Motorkjøring er obligatorisk så også her får vi gleden av å "overlade" batteriene.Etter en god frokost startet vi turen ca kl 9. Så med glede at det var meget lite skipstrafikk og håpet det skyldtes lørdag. Trafikken vi observerte dagen før vitnet nemlig om meget stor pågang i begge retninger.
Skipene tar nok ikke fri i helgen så trafikken tok seg opp utover dagen. Ingen store utfordringer men Zita blir ganske liten når man passerer disse kolossene med bare få meters klaring.

Vi traff blant annet "The World" på turen, et artig gjensyn siden sist treff i havn i Portugal. Kapteinen vinket ivrig fra broen (høyt der oppe) når han fikk se et norsk flagg. Det har faktisk vært nærmest fraværende siden vi forlot Kanariøyene. Forventet å møte en del norske båter på veien men det har blitt med et par stykker i begynnelsen av turen oppover.


Det er flere marinaer og sikkert hyggelige steder langs kanalen men vi valgte å komme gjennom og bli ferdige med nok en etappe. Var heldige og ventet få minutter på at slusen åpnet seg for et hjuldrevet passasjerskip (minnet om Skibladner) på vei til Kiel. Vi entret sammen med hjulbåten og 5-6 andre seilbåter og betalte avgift (€ 18) i kontrolltårnet.


Planen var å handle litt før vi forlater Tyskland og la oss derfor i en havn like utenfor sentrum av Kiel. Pilotboka fortalte at den lå meget sentralt men det viste seg langt å gå med tralla vi bragte for påfyll av bl.a. drikkevarer. Egentlig bra det var søndag og det meste likevel er stengt ;-)


 Som Amsterdam har vi kun vage minner om Kiel (her tipper jeg noen kjenner seg igjen?! ) men fant fort ut at det ikke er noe blivende sted. Værmeldingene spådde flott seilvind og vær så det burde bli en behagelig etappe i ca 4 timer. Uansett greit å finne noe annet enn Kiel i påvente av et uvær som holder oss i ro 2-3 dager.1 kommentar:

Helene sa...

Sånn båt som "the World" kunne jeg tenke meg å reise med da;) bare synd det koster litt...