19. august 2011

Sønderborg


12. – 13. august

Etter fire dager var vi lei av regn- og vindfulle Maasholm. Ville videre og værutsiktene så ut til å være bra. Krysset fingrene for at kartplotteren fungerer da den gikk helt ned et par dager tidligere. Vi skulle flytt båten til egen brygge og oppdaget (heldigvis) at plotteren gikk i kontinuerlig restart. Det var ingen respons så egentlig avskrev vi den og innfant oss med at vi må seile i bra vær når vi ikke er avhengig av radaren.


Tørket plotteren foran vifteovn noen timer, tok en fabrikk reset og oppgraderte til siste programvare så ser den ut til å være i full fart. Startet hvertfall perfekt (raskere enn på lange tider J  ) ved avreise og fungerte flott hele turen.

Vi måtte ha diesel og trengte et par forsøk for tillegging mot rustne stålbjelker i fralandsvind. Vinden var ikke optimal og de enorme rustbjelkene var til lite hjelp. Endte med at vi måtte kaste ett fortøyningstau i forsøket og så det forsvinne på fire meters dyp L. Kom nå inn til slutt og fikk full tank til rå-pris (€ 1,5/L ).



Planen var egentlig 40 Nm til et lite sted på Fyn. Når vi kom ut av vika var sjøen såpass krapp og med båten på meget skjev kryss fant vi ut at det ble for tøft for ungene. La om kursen og fikk en herlig vind bakfra inn til havnen i Sønderborg.


Det er noen få plasser i forkant av heise-bro videre opp i fjorden så det var greit å ligge der for å observere tider og rutiner for åpningen. Fikk en flott plass langs havnegaten med restauranter på rekke og rad. Broen åpner seg hver halvtime dagtid så det var ingen sak å planlegge videre tur dagen etter.




Vi gikk en tur i handlegaten og var bl.a. innom en lekeforretning samt stor matforretning med god mat. Ellers var det lite spennende vi rakk på en kort ettermiddag men stedet var veldig koselig og verdt et besøk.





Ingen kommentarer: