21. august 2011

Ebeltoft


16. - 18. august

Ebeltoft er et meget hyggelig lite tettsted med en koselig havn. Det er serveringssteder overalt og flotte uteområder for bl.a. grilling.

 
Vi ankom havnen i sterk vind etter en veldig flott seilas med Gennakeren. Høy fart og rolige forhold i båten gir stor seilglede. Tidlig ankomst er jo alltid et pluss.
Det er to havner og vi valgte en nyeste som ligger innenfor en grunne på 3 meter som strekker seg 1-2 Nm ut fra havnen. Etter erfaringen med å sitte fast i forrige havn snudde vi midlertidig når loggen viste 2,4 meter i området hvor minimum dybde skal være 3 meter.

Gikk i den nordlige havnen med nokså trang innkjøring men gode dybder. Igjen må vi krangle mellom trange stolper i båsene men kom inn etter at fenderne strammet seg så knutene var fast som stål-vaiere.


 Påfølgende dag bød på flott vær og et hyggelig besøk i den trivelige handlegaten. Etter en lunsj og litt innkjøp stoppet vi på "brunbule" for å sjekke Tuborg-kvaliteten. Glemte at det fortsatt er mulig å røyke inne i Danmark og ble noe overrasket (etter av kvelningene hadde gitt seg ;-)  ).


Vi grillet pølser og hamburger på brygga etter at Tobias tok kvelden. Husker ikke sist vi tok frem grillen men det ble et veldig smakelig gjensyn...

Ikke noe å vente med når værmeldingene er på vår side så turen gikk videre neste dag. Planen var Anholt men et uvær i sikte gjorde endelig ankomst foreløpig usikkert. En så liten øy er ikke noe sted å ligge i liten storm. Ei heller en så populær havn at man risikerer å ligge for anker bak en annen som også ligger for anker  :-(

Ingen kommentarer: