5. mai 2011

Tog og hotell til Marrakech



















Vi reiste til Marrakech med tog når båten lå trygt i Mohammedia.
Det er en tur vi sent vil glemme! Når selve billetten var ordnet var det ”bare” å planlegge en fornuftig transport fra havna til togstasjonen med barnevogn og all nødvendig bagasje. I kjent stil er det like enkelt å gå når man skal noe her nede så slik ble det også denne morgenen. Vel innkvartert på våre plasser var vi rimelig fornøyd ettersom vi hadde bestilt på 1. klasse. Men som vanlig ble vi ”kastet” vekk etter ca en time og ble henvist til neste vogn, hvor det selvfølgelig ikke var ledig plass… Med barn, bagasje og barnevogn  bar vi oss gjennom gangene litt før konduktøren omsider var villig til å ordne plass igjen på 1. klasse (endte akkurat EN rad bak der vi tidligere hadde plassnummer tidligere).







 Vel fremme var neste prosjekt en taxi til hotellet. Også ganske håpløst men en mengde tålmodighet tok oss et stykke nærmere og med en lokal ”guide” ble vi vist den siste veien hvor selv eslene synes gatene er for trange.  Litt søk på internett hadde endt med et hotell midt i gamlebyen av Marrakech men at det lå SÅ langt inne i ”smørøyet” var noe overraskende. Hotellet var uansett fantastisk med egen pool, jacozzi og en helt spesiell atmosfære. Artig når vi forventet et forholdsvis greit familierom men ble oppgradert til den ”hvite suiten” og fikk en enorm leilighet som var dekorert helt forskjellig fra noe annet vi har sett tidligere. Alt var gravert og malt i gammel tradisjonell stil så det var enorme detaljer som vitner om uendelige håndtverksarbeide i både tak, vegger og alt annet av inventar.









Gåturer hele dagen etter bekreftet hvor sentralt vi faktisk hadde klart å innkvartere oss. Det var midt i markedsområdene hvor esler og hester stadig løper forbi med kjøtt, treverk og alt mulig av leveranser. Barna ble utrolig fasinerte og var til tider uten ord – noe vi voksne nyter i fulle drag J.












Vel fremme ble det tidlige kvelder og mye kos på rommet med film på PC og mye snop.





Alle bildene er fra hotellet/rommet vårt...





2 kommentarer:

Åse sa...

Så utrolig flott! Ser ut som om det kan være et mulig feriealternativ. Sikkert deilig med en avveksling fra Zita. Veldig koselig med bilder.

Helene sa...

WOW!! Det hotellrommet ser jo ut som det er tatt ut av en eventyrbok!! Ser fantastisk deilig ut!:) Skjønner godt dere koste dere litt ekstra på rommet:)