8. mai 2011

Oppsummering Marokko


Om Marokko kan vi si at vi trivdes greit. Det var mye spennende å oppleve med annerledes kultur og leveforhold. Ble likevel litt skuffet over hvor "grått" og kjedelig en del steder viste seg.
De gamle bydelene er ofte flotte og veldig artig å gå gjennom men det er stort sett veldig lite og man forholder seg til de nye bydelen i hverdagen.



Prisene er lave så levekostnadene blir minimale i forhold til andre land. Med (lange) gåturer finner man også de store supermarkedene med godt utvalg av matvarer. Vi ble etter hvert fortrolige med å handle kjøtt i et par forretninger slik at det fortsatt er mulig å lage mat på båten.Ellers er det veldig billig å spise ute så det er liksom "bortkastet" å lage maten selv hvis man ikke ønsker. 
Gass (til komfyren vår) måtte vi skaffe men visste at det er vanskelig å refille de flaskene man har med fra Europa. Endte med å kjøpe komplett flaske med gass for 90 Dirham (ca 70 NOK). Til sammenligning betalte vi €50 for flaske og €10 til 20 per refill i Europa så det var jo nesten gratis likevel :-)





Vi skulle gjerne ha blitt lenger og reist litt mer i innlandet men spesielt for barna ble det egentlig ganske kjedelig. Det var ingen lekeplasser og strendene ofte ubrukelige pga søppel og dyr. Når byene heller ikke har spesielt å tilby følte vi litt på stemningen til Mathea at det var på tide med forandring. 
Nå har Agadir det meste av tilbud pga turismen men etter dette ble alt noe helt annet. Hehe, redningen i den siste havna ble et kull med 10 hundevalper som vi måte besøke flere ganger om dagen. Dem holdt til inne i havneområdet til stor glede for Mathea. Faktisk utrolig artig å se hvordan hun stråler opp når det er snakk om levende dyr :-)



Fiskenett (spesielt tunfisknett som strekker seg milesvis fra land) samt surfbølger pga veldige grunner gjør seiling i Marokko til en egen utfordring. Dette var også med på å begrense vår seilas og innløp til havner.
Vi angrer uansett ikke på reisen og har opplevd mye artig samtidig som seilturen fra Kanariøyene ble veldig bra med fine vinder helt fra Kanariøyene til kysten av Portugal.




1 kommentar:

Helene sa...

Hvor vakker den lille lusluggen har blitt:) smelt!