24. juni 2011

Zita måtte ha assistanse!


I dag var alle klare for å dra videre litt bit nord. Men etter 10 minutter fikk vi problemer. Susan og barna var nede og plutselig bråket det så vi trodde motoren skulle komme ut av kassa. 
Fikk ut forseilet. Skjønte at dette ikke var bra. Vi fant et langt flyte tau etter båten og det satt. Veldig gromsete vann pga elva så dette kunne vi ikke gjøre noe med selv.. Vi fikk assistanse fra kystvakta og ble tauet tilbake til marinaen. Kystvakta var helt fantastiske og hjelpsomme. Assistansen var til og med GRATIS. Slik er det ikke i Norge. Der koster det skjorta hvis man ikke er medlem av redningstjenesten. Alt gikk veldig stille ombord og barna var flinke.



Etter vi hadde lagt til kom det en dykker kort tid etter Kom med laste båten. De fikk løs tauet men det satt vist veldig godt sa de. Så nå er de ferdig så da er det bare vente på regninga på dykkeren. De ba om 50 € så dette ble overraskende billig. Trodde en del av ferie pengene skulle ryke men det gjorde ikke.

Dette gikk så fort alt sammen at vi kunne forsette til Las Sables D'olonne. Vi seilet i 7 knop nesten hele veien så vi tok igjen mye tapt tid på tidevannet. 

Når vi kom frem og hadde lagt til var Martin full av feber. Så han ble putta i seng med et par paracet. Så nå er det veldig stille her. Bare noe koselig live musikk fra brygga.



2 kommentarer:

Tore sa...

Det var litt av en service. Tydelig det er hyggelig og trygt å seile i Biscaya.

Helene sa...

Huffda, ja det måtte vel skje en gang. Kipt var det jo uansett. Flott at redningen og hjelpen gikk fint og ikke var grisedyr! Håper Martin kommer seg raskt på bena igjen! God bedring til han!