23. juni 2011

Gijon til Getxo, Bilbao



12 juni - 20 juni 2011

Handlet inn litt mat før avreise klokka 11. I dag var havet blikk stille og det ble motor hele turen.. Barna koser seg masse på disse rolige turene. De fisker og har liten lekebåt på slep og Tobias har begynt å gå bortover rekkestøttene med vest og sikkerhetsline. Han har ikke sluppet seg enda.
Han vil ikke gå rett frem heller, bare sidelengs. Prøver vi å holde han i hendene setter han seg rett ned eller starter en full steppe seanse så vi får nok vente litt med gåingen.




   

Etter en natt med mye trafikk og fremmede ting/lys i mørket kom vi frem til Getxo, Bilbao etter 100 nm. Kjørte forbi et enormt tårn (kanskje 100m)  med rødt lys samt en mange sterke lys som lå på rekke flere steder av turen. Ingenting på kartene så vi er veldig usikre på hva vi måtte unngå i mørket.
Måtte redusere farten veldig for å ikke kom frem for tidlig. Martin måtte få sove mens jeg tok den siste delen av natten og vente på at lyse skulle komme. Ufattelig masse fiskebåter på denne turen. Snakker om nærmere 100 båter bare ved innkjøringen.

Kjørte gjennom molo etter molo for å komme inn i rett havn. Her bør vi hvertfall ligge trygt! Fikk en fin plass til en stiv pris uten internett :-(

  
Enda et fint sted, flotte bygg og villastrøk. Kunne faktisk trives med å bo her. Masse restauranter i havna, kino, lekeland for barn og mange godte-butikker for båteierne.

Dro 2 ganger inn til Bilbao. En by full av kunst og absolutt verdt å besøke med eller uten båt. Her ble det maritimt museum, Goggenheim museum og noen kirker. Mathea synes byen var et paradis fordi det florerte av lekeplasser. Så sikkert 20 stykker på bare et lite område og ingen er like. Hun og Tobias prøvde 7-8 av dem.

    

Ble også litt shopping av klær til Tobias og Martin. Trengte påfyll siden de vokser så masse (jaja, nå vokser ikke Martin så mye lenger, bare beltene som må hulles litt). Hmmmmmmmm..............


I Getxo lå verdens eldste transport-bru i bruk. Hadde tenkt å gå over den og ta "gondolen" tilbake. Men det ble "gondol" begge veier siden brua var under restaurering. Veldig spesiell løsning!

  



Vi ble værfaste noen ekstra dager pga høy sjø men det var et fint sted å bruke ekstra tid. Her kan man ikke kjede seg. Ble en tur på stranda med deilig vær og grei badetemperatur. Søndag var kanskje ikke den beste dagen? Rimelig fullt når været slår til som nå...


Neste tur går til La Rochelle. Ca 1 1/2 døgn seilas over lumske Biscaya men det er meldt relativt fine forhold med lite sjø.


1 kommentar:

Helene sa...

WOW! for en sanddrage:) Så superkoselig ut der!