11. juni 2011

La Coruna




7 juni - 10 juni 2011







Vi kastet loss rundt klokka 5. Barna sov og det var supert. De våknet ikke før klokka 9. Det er ny rekord. Utrolig deilig å kunne drikke kaffe og å spise frokost mens båten nærmet seg målet (selv om det var Yanmar og ikke vinden som tok oss fremover). Det var 2-3 meter lange bølger og helt vindstille. Dette ble en ren motor-tur. Vi hadde håpet å få litt vind noe av dagen men den gang ei. Møtte masse båter som gikk sørover/vest - også dem for motor....

Når vi nærmet oss La Coruna ble vi bordret av kystvakta. De kom med et stort skip og jekka ned jolla. Så kom det 2 menn ombord. Det var ikke lett for det var en del rote sjø. Vi ha hatt besøk en del ganger i det siste av politi og kystvakta så vi begynner og synes at det er latterlig. Siste besøk var i går kveld. En mann fra kystverket filmet og tok bilder av båten. Han ble litt FOR opptatt av det så han kjørte med god fart inn i oss med ribben så hele båten flyttet seg. Vi lå i 6 knop. Til slutt synes Susan at alt ble litt dumt. Fikk helt latter-kikk av hele greiene. Bruke minst 10 mann for å sjekke oss :-p Fint de passer på da. Ungene regarer ikke lenger på det. Føler oss litt forfulgt til tider. Folk snakker om Marokko, det er blåbær i forhold til nord-Spania og Portugal!
Kom frem til havnen rundt klokka 20:00. Ting gikk fort her så vi fikk byttet plass fort. Barna var slitne etter turen. Mathea spurte om å få legge seg rundt halv ni :-)

Ble her i 3 dager med kaldt og gråvær. Litt å se så Mathea og Susan var på et akvarium. Koste oss masse så tiden fly av gårde.Hyggelige smågater og her Larson fikk sin 7 til 2 Gin/Tonic og dermed elsker byen i etterkant ;-)

Etter 3 netter går turen østover i Biscaya til Gijon. Vi planlegger altså å oppleve bukten av Biscaya oppover til motsetning til de fleste som kun har tid til å seile direkte over (med dritt-været ;-) )



1 kommentar:

Helene sa...

"Ler" :) Artig historie. Synes jeg ser de mennene!
Herlige bilder både fra akvariet,regn og lekeplass:)