15. april 2011

Agadir



Nå har vi vært her en uke. Tiden flyr fort av sted. Vi reiser et stykke nord over på lørdag eller søndag. Vi tar et godt strekk siden vi har sørlig vind i 3 dager. Så da blir det noen netter til havs igjen.



Ellers er Marina Agadir et oppbygd sted for rike innbyggere og turister. Vi har det veldig trygt her i havna. Båten er det ikke noe farlig å legge igjen, blir passet godt på av vakter og politi. Så her kan man trygt dra fra båten sin i noen dager eller uker.


Det er en flott bred strandpromenade som strekker seg noen kilometer. Om ettermiddagen og kvelden er den full av mennesker. Stranda blir brukt som fotballbaner og det er stappet med folk.

Barna trives her. De begynner å bli vant med at folk stopper og klyper dem i kinnene og kysser på dem. Når vi går til lekeplassen må vi igjennom en liten zoo. Her er det fugler, kenguru, aper, geiter osv.Mathea får lett nye venner på lekeplassen hver gang. De snakker fransk til henne så nå kan vel hun snart noen nye strofer. Er veldig gøy å se hvordan de hjelper henne frem i kaoset av barn.

Vi har vært på det lokale markedet. Utrolig hvor mye rart man får kjøpt. Vi fikk handlet litt frukt og grønnsaker, super kvalitet. Appelsiner og gulerøtter kostet 2 kr pr kilo, paprika 4 kr så man kan ikke klage på høye priser der.




På veien gikk vi innom en lokal forretning som solgte DVD-filmer til ca 7 NOK pr stk (70 for 12 stk) så vi plukket med oss 24 nye filmer. Det er riktignok kopier men kvaliteten er helt topp og dem er alle med engelsk språk/tekst. Kapteinen ble veldig fornøyd siden dem kun har arabisk TV her nede :-)


Mathea og Martin kjørte turist-toget gjennom byen og fikk en fin omvisning, noe Mathea syntes var veldig morsomt.
Ellers har Martin fått en etterlengte hårklipp. Var billig og siden det nærmer seg 10-11 måneder siden sist firsørbesøk var det kanskje på tide...


Vi prøvde å ta bussen til en portugisisk by (gamlebyen) vi ble anbefalt å dra til men det ble en bom. Men vi fant en annen by som vi vandret i. Ikke så mye å se på av historiske ting men Mathea synes det var morsomt å se hester og esler dra kjerrer med frukt, grønnsaker, ris og mye annet rart.


Neste stopp blir Mohammedia som ligger litt nord for Casablanca for dere som er kjent. Her planlegger vi å være litt "backpackere" og dra inn i landet og se litt. Så da legger vi igjen båten og ligger noen dager på hotell.

1 kommentar:

Helene sa...

Å det ser jo så vakkert ut:) For ett flott marked. Så mye fint/godt å kjøpe! Likte han som sover i busken- he he- :)
Martin ble fin på håret!
Kos dere videre på sjøen, og på tur - til fots og på hotell:)