26. april 2011

Agadir til Mohameddia (16-18 april)

Mohameddia

Vi hadde en fin seiltur til Mohameddia. Hadde fullmåne som hjalp oss på en vanskelig vei. Lyste masse, masse... Fint når man møter fartøyer uten lys og mye rare "fiske greier" som blinker i alle farger. Båtene uten lys/lanterner ligger og sover i båtene.

Siste natta ble det regn, lyn, torden og motvind som ikke var spådd. Men kan jo ikke regne med silkeføre heller. Noen ganger var vi nede i 1,5knop så det gikk IKKE fort. Martin sa at det var fint det ikke var på han sin nattvakt. Jeg er vist litt mer tålmodig når det gjelder hastighet på Zita. Er fornøyd når det går fremover. Vi fikk luftet gennakeren( det store fargerike seilet) alle dagene. Da var kapteinen fornøyd når vi var over 8 knop.

Barna var greie på turen. Mathea gidder ikke å gå ut når vi seiler. Hun orker ikke solen, sier hun. Ligger og ser film, spiser, maler, tegner og mobber broren sin.

Når vi kjørte inn til havn var det mye som fløt i vannet. Diesel/oljetønner, planker osv så vi måtte man være årvåkne. Fikk en fin plass så vi var fornøyde. Lå 3 langtur-seilere her også. Hyggelig å treffe folk som vil prate litt igjen. Det har det vært litt stusslig med i det siste...

Var deilig å komme i havn :-)




1 kommentar:

Helene sa...

Å det er sikkert vakkert å seile i fullmåne:)