9. april 2011

Agadir, Marocco





LANZAROTE TIL AGADIR

Turen over gikk kjempe fint. Begynte med lange atlanterhavsbølger men utover natta utviklet seg til rotesjø. Men de var ikke høye, opptil 2 meter rett i mot, så det gikk
ikke fort den natta, men fint. Vi voksne hadde festet reisesyke plaster bak øret så vi hadde det bra. Mathea ble bare litt døsig men ikke syk.Tobias var i form.


Mathea synes det er stas å seile om natta. Hun får lov til å være med litt på den første vakta med Martin. Synes det er stas med
månen og alle stjernene. Det er utrolig stjernehimmel når man er på havet.

Vi står på vakt i 3 timer før vi skifter
og vaktene starter klokka 20. Fungerer veldig bra.

Den første natta var det mye skipstrafikk så det var masse å passe på. Noen av dem seiler veldig nærme. Glad vi har AIS, både mottaker og sender så vi håper dem ser oss.
Mathea driver bare dank. Er som en fjortis. Ligger på sofaen og ser på film og tror foreldrene er en service stasjon. "Mamma/pappa jeg vil ha mat", "mer drikke" osv. Dem begynner tidlig.

Etter første natta kom det en flott soloppgang og delfinene svømte ved siden av båten. Var helt fantastisk. Er ganske trivelig å seile om natten. Blir liksom litt mystisk siden alt er så stille. Barna våknet ikke før halv åtte i dag så man kunne
nyte en kopp kaffe i stillheten.

Sjø og vind roet seg utover dagen og det var varmt å seile. Det blir enkle middager ombord. I går var det pai med kylling curry og i dag ble det pizza. Ingen orker søtsaker når vi er
ute så det blir sunne turer, utenom cola som det går en del av.

Den siste natten begynte stille rolig men det ble noen utfordringer midt i natten. Ble veldig mye mye lys og det meste slo ikke ut på radar. Masse blinkende lamper med god mellomrom så vi fryktet enorme tunfisk-nett el.l.
Har aldri sett noe lignende og dem dukket stadig opp en lang periode. Vi var 40 nm ut fra land så vi synes det var rart. Vi tror kanskje det var mange marine farmer og vi hadde rotet oss midt inne i dem. Er litt ekkelt når det kommer rødt lys i god fart mot siden av båten. Man begynner jo å tenke litt. Det var fint når lyset kom denne dagen.
Vi så noen delfiner og tunfisk i dag også.

Det var enormt mye fiskenett de siste 5-6 nm. Var mye å passe på så vi kjørte litt slalåm. Mathea og Susan satt foran på dekk og passet på så vi kom vel frem.

Brukte VHF og ble møtt av en jolle som førte oss trygt i havn. Her ble vi møtt av politiet. Fikk beskjed om å holde o
ss ombord til toll, politi og immigrasjon skulle komme ombord. Vi måtte vente en snau halvtime før de kom på befaring. Det tok sin tid med alle spørsmål og papir arbeid. De var bare hyggelige men de spurte mange ganger om vi hadde (nødrakett) pistol ombord eller noe annet å fortolle. Men etter litt over 1 time tok de med seg alle pass og papirer tilbake. Det var jo litt varmt å sitte med full uniform når gradestokken viste 34 grader inne og 30 ute.
Vi synes det gikk fint og vi ble behandlet bra. Var en utfordring å holde barna rolig ombord under tiden men også dem syntes det var spennende.



Det ble tidlig kvelden på alle sammen. Så vi håper at alle våkner uthvilt i morgen.


2 kommentarer:

Helene sa...

Å - så flott tur over dere har hatt! Du skriver også så fint Susan! Ler av Mathea ;)Skulle gjerne ha opplevd de delfinene og den stjernehimmelen:) Flotte bilder som alltid!!

Susan sa...

Takk Helene! Ble bare litt inspirert :-)