8. juli 2011

Ile d'yeu

29. juni - 2. juli

Nok en flott dag på turen til øya d'yeu men vind og sjø var mye kraftigere enn meldt. Det kom stort sett rett mot så det slår og stamper fælt i båten. Går helle ikke like fort så deilig når man legger til kai etter mange timer. Fikk anvist en plass via VHF før innkjøring så vi slapp med en stopp i sterk vind og meget trang havn.



Vi fikk ikke sett noe særlig av øya bortsett fra gangavstand fra båten. Det ser ut til å være mye fint men vi orket ikke noen store utflukter her. Området rundt havna er hyggelig med god atmosfære og koselige hus. Trafikken var overraskende intens og som ellers i Frankrike kjører dem som svin uansett størrelse og forhold på veiene.



Det ble et par turer på stranden som viste seg veldig flott et par steder. Litt kald vind begrenset likevel antall timer da varmen stort sett kommer liggende nede på stranden. Som mange vet er det lite aktuelt med to unger på en strand med masse spennende å utforske.




Vi ble en dag lenger enn planlagt i påvente av riktige vindforhold. Orker ikke over ett døgn med motvind som var meldt mot neste destinasjon (nær Brest).
Spesielt her så vi veldig mange påkjøringer og krasj av båter i brygge eller annen båt. Nå er dette en trang havn men franskmenn må være veldig sløve med kjøringen eller det var veldig tilfeldig akkurat nå. Uansett merkelig så vi fendrer nå veldig godt når vi forlater båten i havn i Frankrike ;-)


Ingen kommentarer: