10. mai 2011

Tilbake til Europa

Marokko til Portugal

Med søravind i vente og lite sjø valgte vi å ta turen videre til Portugal. Det er greit å utnytte slike forhold da nordavind er dominerende, noe som gjør seilas på 2-3 døgn langtekkelig.

Hadde tenkt å stoppe i Rabat men innseiling til havna og fare for å ligge "fast" pga surfbølger i innløpet gjorde at vi droppet havna til fordel for de gode seilforholdene som var meldt.



Vi startet flott med god seilvind og fin fart. Ikke var det alt for mange fiskenett heller, noe som bekymrer oss mye spesielt hvis motoren er i gang (og om natta).

Som spådd kom også noen veldige lavtrykks-skyer med mye regn. Dem har ofte med seg en del vind så det ble varierte forhold en periode men også bedre fart i seilene. Etter lavtrykk blir det ofte vindstille så motoren ble fremdrift mye av den siste natten. Også det kan være greit da sjøen roer seg og man får en grei natt søvn før vi skal legge til i Portugal etter noen netter på sjøen.


Tobias fyllte 1 år på veien så det ble flott bursdagsfeiring på sjøen. Mathea ordnet med krone og bursdagssang mens vi hadde kake med lys klart for dagen. Dårlig med presanger pga utvalget i Marokko så en større gave må vente til Portugal.

I løpet av overfarten fikk vi møte flere flokker med delfiner, små-hval og skiplpadder. Det er også en del fugler som stadig vil på båten som blindpassasjerer men all fuglebæsjen har lært oss at dem er det lurt å jage vekk umiddelbart.




1 kommentar:

Helene sa...

Jammen er Mathea flink til å lage kroner! Det var en fin bursdagsfeiring for ettåringen det tenker jeg:)