11. mai 2011

Portugal


Sines

Kom inn til Sines i pøsende regnvær og null sikt.Fikk lagt til og virker som en fin marina. Alt ble dryppene vått. Vi fikk besøk av politi, tollere og innvandrings myndigheter. Det gikk veldig greit. De kom tilbake litt senere på dagen og ville vite hvor lang tid vi hadde brukt på overfarten. Der er bare å smile og være greie og ønske de velkommen ombord uansett hvor sliten man er.


Båten ble gjort om til tørkeloft og det regnet utover dagen men sola kom tilbake så da var det tid for å utforske litt...

Sines ligger litt sør for Lisboa. Er en veldig hyggelig landsby hvor vi går i fotsporene til Vasco da Gama. Her skjer det ikke all verden men vi fant to lekeplasser som har vært meget etterlengtet etter noen uker i Marokko (der var det ingen lekeplasser å oppdrive).





Ellers var det faktisk kino med en ny barnefilm så Mathea synes det var flott. En veldig fin strand rett ved siden av havna var deilig i solen. Bading ble det lite av siden vannet her oppe har sunket en del siden sist.

Vi besøkte borgen til Vasco da Gama og et par flotte kirker før turen videre. Det er varierte vindforhold i området så man må utnytte de rette forholdene når det blir meldt. Vi var uansett litt spente på Lisboa og seilte videre når sjansen bøy seg.




1 kommentar:

Helene sa...

Nesten vanskelig å forestille seg det vakre stedet i regn. Skjønner at dere koste dere der -store og små!