5. mai 2011

Marrakech


 Marrakech kan egentlig ikke beskrives med ord. Når man snakker om gamlebyen med markeder må det oppleves på egenhånd. Det er mylder av mennesker, aper, slanger og alt som kan krype og gå. Dem selger alt som er mulig å selge og hvis du trodde at noe var mulig å gjøre uten å betale så kommer det en kremmer og ber om penger for det også.








 Det er ufattelig fascinerende å gå rundt i den gamle bydelen og uten barn hadde vi sikkert travet her i dagevis (med stort pengeforbruk). Bare å gå rundt er en utfordring da de trange gatene akkurat har plass til en bil eller hestekjerre. Begge deler kommer likevel i det store mylderet av mennesker mellom hyppig trafikk av esler og mopeder i enorm fart. Utrolig at vi ikke bevitnet flere ulykker men det så faktisk ut til å gå greit (stort sett). Vi leide selv en flott hestekjerre gjennom gamlebyen og kunne lett ta på veggene samtidig som vi handlet varer på siden av de enorme hjulene...





Gaterestauranter fikk en ny betydning for oss. Her er det virkelig gaterestauranter som dem bygger opp midt på markedsplassen om kvelden. Det var veldig spennende og god mat som ble tilberedt over grill. Greie priser var det også men som alltid har dem skjulte feller for oss hvite. Ble en av de dyreste regningene i Marokko siden vi var dumme nok til å velge "mixede" grillspid fremfor flere spidd av samme innhold (altså kun tull). Vi synes likevel det var verdt opplevelsen og storkoste oss med knallgod mat. Den dyre regningen var nå heller ikke på mer enn 140 NOK for alle :-)









 Vi kunne fortalt flere sider om gamlebyen av Marrakech men noe av spenningen må spares til hver enkelt hvis man faktisk har lyst til å reise hit. 
Skal man handle billig, oppleve enorme markedsområder, se slanger (dansende cobra ++), ha aper på fanget, spise billig og spennende mat samt gå seg helt bort i en ufattelig og annerledes kultur så er dette stedet å reise.




Nå mener vi selv å ha reist en del tidligere men noe slikt som Marrakech har vi faktisk aldri sett maken til.






(Bilder og info om hotellet i innlegg nedenfor)


1 kommentar:

Helene sa...

Så utrolig flott!!! Ser utrolig eksotisk ut. Både spennende, flott og litt skummelt på en gang. Glad dere hadde positive opplevelser der og fikk sett alt det fine:)