28. februar 2011

Santa Cruz til Mogan, Gran CanariaVi hadde fin vind over til Gran Canaria, 6-9 m/s. Seilte i 7-8 knop på en slør over med revet seil. Martin har skrapet av sjøgress i all mass før vi dro. Så dette var gøy men det var en del sjø så ungene ble litt slappe igjen. Sove for det meste av turen som tok ca 8 timer.

Mathea ble utrolig glad når hun så Mogan igjen. Første kommentaren hennes var: Åhh det var her morfar datt i vannet og holdt seg for munnen etterpå. Men det gikk bra. Nevnte noe om en bestemor som hadde badet også men det var ikke her.

Hun har heller ikke glemt at det var her hun traff Elias og snille Irene. Så Ylva bodde på hotell sammen med bamse, kaninen og reven....

Vi møtte godvarmen igjen her. Utrolig mye varmere enn på Tenerife. Det ble en anker øl i kvelds sola.

Vi måtte bytte plass noen dager men nå har vi fått plass nesten helt inne ved spise og drikke stedene. Hyggelig å se livet om kvelden og ha mulighet for en "voksen" middag ute etter at ungene har lagt seg.

Har blitt noen dager på stranda og vi har vel blitt litt røde alle sammen. Ikke Tobias han blir passet godt på. Mathea bader og graver i sand hele dagen. Hun er blitt flink til å svømme med armringer både på mage og rygg. Hun legger ut på svømmetur alene også (under oppsyn selvfølgelig).

Jolla har blåst opp jolla igjen. Den har ikke vært oppe siden november så det var greit å få testet at alt fungerte igjen. Mathea synes det er stas med tur med lille båten og Martin kom seg rundt for å skrape "ugress" på den andre siden av båten.

Vet ikke hvor lenge vi blir her men vi trives veldig godt.

Videre tur er planlagt med et par stopp på Fuerteventura før vi klargjør for seilas nordover fra Lanzarote i begynnelsen av april. Ser ut som det blir Madeira en periode før vi setter kursen mot Portugal. Marokko virker ikke like fristende med uroen som sprer seg der nede. Azorene kan være et godt stoppested pga vindretningene men vi synes det blir lange seilas for ungene så vi håper på gode vinder via Madeira. Må uansett se an hvor lenge vi drøyer her for det var veldig behagelig å slappe av i Mogán...

Ingen kommentarer: