27. februar 2011

Santa Cruz, TenerifeSanta Cruz har mye by på. Mathea digger kino så der var hun og Martin to ganger. Selv om filmen er på spansk er det like stas. Hun er like glad i film som Martin.

Mathea og Susan tok trikken til et museum om vitenskap og astrologi. Dette var en hit. Fikk lov å bygge ting, trykke på knapper osv. Se alle planetene og stjernehimmelen. Det var også en utstilling av romdukker fra en Tv-serie. Det ble noen timer på det museumet.
Vi dro alle sammen til La Laguna som ligger en halvtimes trikketur unna. En gammel by med mye sjarm. Vi var også på 3 histroiske museumer og et par kirker. Den ene kirken var det lange køer til. Var visst en nonne som døde for 280 år som de skulle hedre. Ble en lang og koselig dag. Tobias underholdt trikken med å teste stemmen sin. Vi var utrolig stolte av det. NOT!
Forsøkte å leie bil men uten hell. Så vi kom oss ikke til Teide, eller Blåfjell som Mathea kaldte det. Vi dro også på dagstur til Puerto de la Cruz. Sjøen var veldig fasinerende den dagen vi var der. Bølgene på havet var spådd til 4,5m så det var underholdene. Stranda hadde rødt flagg og badevaktene hadde nok med å jage folk vekk fra vannkanten. Kom noen større bølger inne mellom og den ene fikk fart på ti-talls strandgjester som ble søkkvåte og flere ble skoløse. Fløt litt ting utover. Underholdene for oss som satt trygt på strandbar og spiste lunsj.

Tobias, Mathea og Susan tok bussen til stranda Las Teresitas. Superfin strand! Alle koste seg og ingen ville hjem. Utrolig avslappene dag.

Dagen ble også brukt hyppig på lekeplasser. Vi begynte for moro skyld å telle antall lekeplasser vi har vært på Kanariøyene. Vi har nå vært på 75 forskjellige lekeplasser. Noen av dem har vi vært på flere ganger om dagen i 14 dager også. Vi begynner å bli drevne på lekeplasser nå. Skulle kanskje regnet antall timer også.
Vi var selvfølgelig og så kopien av operaen i Sidney. Var på det sentrale markedet og handlet kjøtt, frukt og grønnsaker. Kjempe gøy siden det var så mye som fristet. Ellers var det et visst antall kirker og en del andre intressante bygg. Litt shopping ble det også.

2 kommentarer:

Martin sa...

Bildene ble bra ser jeg her fra internet cafeen på brygga -,-)

Helene sa...

Vakre bilder som alltid og vakre barn:) Gøy å høre om alle lekeplassene:)