6. juli 2011

La Rochelle til Les Sables D'olonne

24. - 29. juni

Vi kom frem til Les Sables D'olonne etter forsinkelser med tau i propellen. Topp seilvind hele veien så vi tok igjen timene med assistanse ga morsom seilas. Veldig fint område å seile i med øyer og vakre strender. Det var rene E6  inn i havna men vi fikk plass. Martin hadde fått feber på veien og merket hvor elendig formen var etter fortøyning. Måtte ta kvelden like etter ankomst og hadde et par veldig ubehagelige netter...



Det var stort sett rolige forhold de nærmeste dagene. Kapteinen lå dårlig mens resten dro på stranda og holdt på å renne bort. Utrolig varmt! 
Stedet er veldig hyggelig med trange gågater og mange hyggelige restaurant områder. Stranden var utrolig flott selv om badetemperaturen fortsatt ikke frister til å skylle magen ;-) Det er en rekke båtbutikker men dem fikk kapteinen lite glede av fra senga.




 Vi ankomt fredag ettermiddag og måtte lide for sentral beliggenhet rett ved utestedene langs kaien. Veldig mye liv på kvelden med live-musikk på nærmeste utested. Fredag gikk greit selv om nabobåten hadde et lite lag til godt utpå natten. Lørdag derimot var det bryllup på samme sted hvor dem hadde live-band frem til kl 02:00 og deretter sprengte anlegget ute til nærmere kl 5:00. Ikke noen god natt å ligge feber-syk så Martin var lei og dro til sykehuset dagen etter. Fikk konstantert urinveisinfeksjon etter 6 timer med prøver, røntgen og ultralyd. Flere leger og rimelig heftig utstyr så vi er spent på regningen som skal sendes hjem til oss i posten.


Det er nærmest umulig å oppdrive lekeplasser i Frankrike så vi måtte oppsøke et shoppingsenter for å finne noen aktiviteter for ungene. Dem har som regel et område for barn og det stemte til og med her. Ille at man må dra på slitsomme sentre for å finne lekeplass!


Ett døgn med antibiotika (av en kur på 3 uker) så var kapteinen klar for videre seilas. Greie vindforhold så vi la kursen for Ile d'yeu, en øy et stykke lenger opp. Håper utkjøringen av denne kanalen går like greit da loggen viste rett i overkant av 2 meter på vei inn (båten stikker 2 meter dypt).



1 kommentar:

Helene sa...

Godt å høre at kapteinen kom seg på bena igjen!:)