13. desember 2010

Nye venner

Det har blitt mange nye venner for Mathea. I Las Palmas ligger en del og venter på passasjen over Atlanteren og det er mange med barn som kjeder seg når båter skal repareres. Beach party på stranda og samlinger på lekeplassen blir høyt verdsatt så Mathea storkoste seg i denne perioden.




Vi har gjort unna julehandling og andre "nødvendige innkjøp og ser oss ferdige med storby-livet for en stund.
Las Palmas er en veldig hyggelig by men det  blir alltid litt mer slitsomt enn på små landsbyer med bare strand og lokale restauranter. Mathea og Martin var på en etterlengtet kino og nøt en stor bøtte popcorn men det blir litt kjedelig når man ikke forstår språket.
Også her er fine båtbutikker og med et par leveranser fra tidligere bestillinger ble det noen "julepresanger" til båten også. TV-antenne er montert og wifi-forsterker fra USA ble levert før avtalt tid. Nå begynner også vi å se ut som en "over-utstyrt" langturbåt :-(

Det har vært mye vind og tøffe forhold en periode så videre seilas har naturlig latt seg vente. Merkelige forhold mellom øyene medfører ekstreme vinder og veldig høy sjø til tider. Dette har vi sårt fått erfare så vi er veldig nøye med værvarslene når vi drar  videre. Heldigvis roet været seg og vi kan dra til neste havn som planlagt (denne turen skulle selvfølgelig også vise seg å bli tøff med krapp mot-sjø slik at Mathea lå sjøsyk mesteparten av turen)

1 kommentar:

Helene sa...

Herlig bilde av Tobias:)