26. juni 2011

Bilbao til La Rochelle

21 juni - 24 juni 2011



Dro fra Bilbao klokka seks om morgningen. Fikk med oss nok en flott soloppgang. Flott vær med svak vind. Vi lå på skrå de første 10 timene men det gikk kjempefint. Blåste 3 - 4 m/s og hadde fart på rundt 6 knop. Barna hadde det fint og drev med sitt på turen. Spiste og koste oss. Lagde sjokoladekake etter Mathea sine ønsker.

Vi måtte ha riktig tidevann for å komme inn til La Rochelle og  vi kom akkurat slik skipperen ønsket seg det. Planla innkjøring ca 17:30 før avreise og la til og traff akkurat etter planen. Ikke verst etter 36 timer flott seilas. Motoren gikk kun noen få timer så alle var fornøyde når vi kom frem etter en rolig seilas både dag og natt.


Mathea og Susan dro ut på sykkel tur men Martin og Tobias måtte rydde båt. Tobias tar kvelden rundt klokka 19. Susan lagde super god middag som alle satte pris på. Mathea var oppe helt til klokka 22. Hun synes det var super stas. Hun tok seg en god blund på sjøen i dag så da går det bra.

Rohelle er nok et fint sted. Fort Boyard som fangene på forte ble tatt opp på ligger rett utenfor her. Veldig flott skjærgård med fine øyer og lange, lange strender.






Ellers er det masse historiske steder å se. Fine trange gater med masse butikker og restauranter. Vi var ute og spiste middag en dag. Ellers blir det en lunsj ute her og der. Men restauranten åpner som regel ikke før ungene har lagt seg.

Matahea og Martin var også på et dukke museum. Der var det dukketeater og masse knapper å trykke så beveget dokkene på seg. Mathea synes dette var helt topp og ville ikke dra igjen. 


Vi hadde noen fine dager her. Det er mange flotte øyer og mange flotte byer å se i Biscaya bukta ,  der veldig mange seiler rett forbi. Vi dro inn istedet for å vente på de rette forholdene og angrer ikke et sekund. 



2 kommentarer:

Helene sa...

For en vakker soloppgang!!:)

Magne Bergerud sa...

Hei Martin. Jeg har fulgt med dere periodevis gjennom den fantastiske reisen deres. Hvis dere fortsatt er rundt La Rochelle og har tid, burde dere ta en tur ut på Il du Re. Vi hadde noen fantastiske dager der ute for noen år siden. Det vi husker spesielt er en strand hvor det var store opplevelser for store og små i forbindelse med tidevannsendringene. MagneB