16. august 2010

Gibraltar er oppskrytt

Forlater Gibraltar i morgen, tidligere enn egentlig planlagt.
Helt greit sted men tax-free og lave priser som det er kjent for har vi sett lite til. Mulig gunstig å kjøpe tobakk og sprit (i kasser) men det er ikke så interessant. Alle andre artikler som vi skulle se etter er billigere i Spania.
Restauranter og matvarebutikker er også mye dyrere her så da er det ikke så mye igjen å bli for.

Har vært i fjellene og sett ville aper. Artig for Mathea men etter vår forrige reise i Asia ble det faktisk en litt "tam" opplevelse. Ellers ligger havnen helt inntil flyplassen så flyene lander like ved båten. Må avvente seilas til/fra havnen mellom flyene for ikke å "krasje"...

Neste stopp er "Barbate" som ligger SW i Spania på vestsiden av Gibraltar. Helt grei avstand i sikte mot Sevilla som ligger i elven noe lenger vestover.
Er blitt anbefalt denne ruten og ut fra alle dem vi har pratet med var det ingen grunn til å seile langs kysten av Spania og Frankrike. Da ble valget enten å snu vestover eller planlegge hele vinteren inne i Middelhavet. Her kan bli noe kjølig så vi har fortsatt som mål å reise til Kanariøyene for vinteren (hvis ikke noe annet interessant dukker opp).

Gleder oss til å komme videre og håper på en fin strand ved neste stopp :-)

Ingen kommentarer: