27. november 2010

I Las Palmas sa det krasj - bang

Det var deilig å dra fra Puerto Rico etter 18 dager. Selv om vi har fått mange nye venner og truffet en del kjente. Verden er jo ikke stor. Etter en variert seiltur på ca 50 nm kom vi frem til Las Palmas. Mathea og Susan ble sjøsyke de siste 3 nm pga høy mot sjø. Men det går fort over. Vi seilte på vest siden av øya og det var kjempe flott. Møtte en seilbåt i løpet av dagen men når vi kom til Las Palmas var det kø for å registrere båten. Fikk ikke gjort det før dagen etterpå. Martin var lei alle timene i kø, begge dagene.

Mens Martin var borte var en stor båt som bakket rett inn i oss 2 ganger i stor fart. Folk på brygga trodde han skulle ta med seg hele riggen vår. Han hektet targ bøylen i sidestaget vårt. Mannfolka på brygga stod og skreik, enda kjørte han inn en gang til i oss. Han rev ned radarreflektoren vår. Bra ikke barna fikk den på seg. Landet rett ved siden av meg.

Gårsdagen gikk til å vente på riggfolk. De tror det har gått bra men de kunne ikke garantere det, selvfølgelig. Eneste dem fant var en rift i staget så de kommer tilbake i dag igjen for å sjekke litt til. Martin sa han var glad han ikke var her når det skjedde. Han hadde blitt så sint, sier han. Hadde ikke vært bra for hjertet hans. Skal mye til for å trekke opp Martin ;-)

Ventingen har medført at vi er "låst" til båten. Har dermed ikke sett noe av Las Palmas og venter fortsatt på siste sjekk av vaiere. Håper å gå en tur i dag og hvertfall lokalisere en kino som Mathea har savnet en stund.
Avventer også siste rest av maaange bestillinger vi gjorde i båtforretningen i Puerto Rico. Dem leverer dette til uken (bortsett fra en wifi-antenne fra USA som skal forlenge signalene med ca 8 km).

Stor pågang til havna da det er meldt storm rundt helgen. Det forventes enorm vind og sjø som alle på Kanariøyene prater om. Håper vi ligger trygt her inne og må forsøke å finne på noe annet et par dager for ikke å bli sjøsyke inne i havna.

3 kommentarer:

Tore sa...

Det er typisk at dere skulle bli utsatt for dette. Håper det ikke har skjedd noe alvorlig med båten som ødelegger for videre seiling.
Nå gleder vi oss til å komme å besøke dere. Sender dere en epost med link til stedet hvor vi skal bo.
Kos dere. Klemmer fra mormor og morfar,

Helene sa...

Huff og huff - dette var trist! Men veldig bra ingen ble skadet i uhellet. Håper alt løser seg og at båten blir i orden igjen. Dere får slappe av så godt dere kan i mellom slagene og søke dekning i stormen. Blir koselig å få besøk snart igjen da:) klem

Unknown sa...

Hei på dere. En stund siden jeg har fulgt med, men skulle gjerne vært sammen med dere. Synd med båten da, men alt ordner seg vet dere.
Ser ut som minsten er glad i øl.. positivt..
Ha en riktig god Jul og kos dere med barna. Denne turen får dere kanskje aldri igjen.
Hilsen Bernt