20. september 2010

Puerto Calero, Lanzarote







Her er det ganske kjedelig. En oppbygd havn med masse spisesteder og et noen store hoteller. Langt til det meste. Vi har tatt bussen et par ganger. Mathea synes det er helt topp. Har vært en tur på Puerto del Carmen og en tur i Arrecife. Vi har vel funnet de lekeplassene som har vært og besøkt noen strender. På lørdag var vi ute og spiste en forsinket bursdag middag.

Isla Graciosaa



Dette var en flott øy. Stille og rolig med god stemning og fine snorkle muligheter.En gjemt idyll blant kanariøyene. Hadde bare plass noen dager her. Var litt trøtte etter overfarten så det ble mye hvile.

Nye fokkeslasken vår



Mathea er flink til å hjelpe til ombord. Hun drar i tau, vasker opp og er med mamma på nattvakt.

Bursdag på havet



Mathea er flink til å lage bursdag. Hun laget krone til pappa. Hadde valgt å kjøpe hatter og tute i butikken. Hun sang bursdag sang for full hals. Ble veldig koselig.

Kakkerlakk




Her var det noe nytt. Her studerer frøkna en kakerlakk som ligger på rygg og spreller. På marked i Rota (fastlandet). På markedet handler vi grønnsaker,fisk og kjøtt

15. september 2010

Isla Graciosa

Etter 4 døgn med varierte forhold ligger vi på Isla Graciosa like ved Lanzarote.

Barna var eksemplariske på overfarten til tross for tidvis 3-5 meter bølger. Gikk egentlig veldig bra og sjøen var i form av "dønninger" (ikke krappe) så det verste er å holde balansen. En del sjøsyke hadde flere på veien men også det gikk greit.

Ligger på denne idyllen noen dager før vi drar til Lanzarote da det ikke lenger er plass her. En veldig spesiell øy med minimalt av bebyggelse og beboere. Hyggelig atmosfære og strender helt for seg selv :-)
Blir nok en kontrast når vi må videre til "turistmaskinene"...

Som man ser er hvertfall barna gode venner :-)

8. september 2010

Overfart til Kanariøyene

Har ligget i Rota noen dager og bunkret opp båten for seilas til Kanariøyene. En veldig hyggelig by med flotte strender og koselige gater å handle i.

Trenger påfyll av det meste før 4-5 dagers seilas uten landsikte til første stopp på Isla Graciosa nord for Lanzarote. Den planlagte ruten langs Marokko utgår bl.a. da vi ikke får tak i bøker og kart for landet.
Ser ut til å bli en rolig tur med lite vind i perioder men det er selvfølgelig vanskelig å forutsi for så lang periode.
Den største utfordringen blir nok å få søvn med seilvakter og to småttiser som skal ha sin del av oppmerksomhet.

Starter turen i morgen tidlig (torsdag) og håper på overkant av 4 døgn men vet at man stadig bruker lenger tid enn planlagt hvis ikke vinden er helt optimal.

Isla Graciosa er en veldig liten øy med få innboere så vi er ikke overrasket om det ikke finnes internet. Derfor mye sannsynlig at vi nå blir offline en periode også etter overfarten.

Logger av i forsøk på mest mulig hvile frem til i morgen tidlig...

3. september 2010

Vi har det fortsatt bra i Sevilla :-)






Liten oppdatering av hva vi har drevet med de siste dagene i Sevilla. Egentlig ikke stort annet enn å drive dank. Er mest ved bassenget. Vi har vært på litt mer sightseeing i byen der vi var på et museum og vi har kjørt hest og kjerre. Mathea synes det var veldig gøy. Hun storkoste seg.

Vi har også funnet 3-4 nye lekeplasser. Vi begynner å bli gode på og finne lekeplasser nå.
Så har Martin og Mathea vært på "river-cruise" med jolla. Mathea og Susan var på kino og så Toy Story 3 på spansk. Hadde med stor bolle med popcorn og en stooor cola. Gikk fint på spansk også. Martin og Tobias kjørte oss med jolla frem og tilbake.

Tobias fant føttene sine for et par uker siden så han ligger ofte brettet i to. Ellers ruller han og digger å ligge på magen. Store søster er forsatt morsom, har ofte latterkramper.Han liker også å ta seg dupp i bassenget.

Mathea har blitt som en fisk i bassenget. Hun svømmer halve bassenget alene med armringer, dykker(med silicon propper) og har fått mange nye venner. Ellers synes hun også at det er artig å lære nye rim og regler. I går snakket hun med en venninne (Jenny) fra barnehagen på skype og fikk en liten oppdatering fra det holdet også.

Hvis alt går etter planen reiser vi videre i morgen kveld (lørdag). Brua åpner kl 20:00 så ankrer vi opp etter den og tar slusa dagen etterpå og reiser de 50 nm nedover elva igjen. Det blir nok en varm dag igjen.

Etter dette er vi ikke helt sikre. Vi får ikke tak i pilot-bok for havner i Marocco og må nok droppe stopp der. Tar nok sikte på å legge kursen rett over til Lanzarote siden heller ikke kartene våre er detaljert nok for å seile i Marokko. Vi tenker........
Seilas fra Spania til Kanariøyene tar i overkant av 4 døgn så det kan bli en utfordring med søvn på oss voksne når barna samtidig skal ha sin oppfølging.